Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пътят към къмпинг "Градина" троши коли и къса нерви
Автор: Екип Burgas24.bg 08:58 / 26.06.2012Коментари ()845
© btv
Докато строителното министерство се стяга за ударно откриване на нови участъци от магистралата към Южното Черноморие, разбити пътища посрещат туристите на юг от Бургас. Пътят към едни от най-популярните къмпинги от години троши колите и къса нервите на летовниците.

Кратерите по пътя между Черноморец и Созопол са толкова големи и толкова начесто, че е трудно да се избегнат всички. Пътят води към къмпинг Градина, където плажуващите с всяко лято се увеличават.

"Хората се оплакват, че си разбиват колите, но няма кой да го прави", обясни Ангел Великов - управител на къмпинга.

Две са причините, според общината, пътят да е в окаяно състояние.

"Пътят е на много ниско ниво и се получават наводнения. През зимата пътят постоянно е във вода, целият е покрит от вода и това съответно отнася една част от баластрата, която поставяме", обясни кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Втората причина е дългоочакваното изграждане на пречиствателна станция в Созопол. По пътя ще минава колекторът, който ще извежда отпадните води на Черноморец и околните курортни селища.

"Не можем да този етап да направим пътя идеално, защото ни предстои голямо копаене. Няма смисъл да наливаме пари в асфалтиране и след това отново да го разкопаваме и да го разваляме", смята Панайот Рейзи.

Както миналото лято, така и сега, кметът Рейзи обеща да покрие дупките с чакъл. До седмица. Основен ремонт ще има през 2014 година. Амбициите на общината са дотогава и морето да е чисто, и пътят - европейски.

Източник: bTV



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Putyat-kum-kumping-Gradina-troshi-koli-i-kusa-nervi-362009
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.