Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обзор празнува на Еньовден с богата програма и много тържества
Автор: Екип Burgas24.bg 10:41 / 21.06.2012Коментари ()821
©
Снимка Архив
Обзор отбелязва своя празник в деня, когато православната църквата чества рождеството на Йоан Кръстител, а народът - Еньовден. Наречено от древните гърци град на Слънцето, днес курортното селище е избрало за свой празник лятното слънцестоене - 24 юни.

Богата програма е подготвило кметството, за да зарадва жителите и гостите на Обзор. Тържествата ще започнат още в петък - 22 юни, с прояви за най-малките. На сцената в центъра на града от 17 часа децата ще могат да гледат спектакъла "Приключенията на Зайо Байо", а по-късно - в 18.30 часа, да се включат в детската карнавална фиеста.
На следващия ден - събота, в 10 часа под патронажа на кмета Христо Янев ще започне шахматният турнир "Обзор 2012", а в 19 часа на сцената в центъра концерт ще изнесе група "Тоника СВ".

Началото на тържествата в празничния ден - 24 юни, ще постави тържествена литургия в храм "Св.Йоан Предтеча", която ще започне в 10 ч. Час по-късно в църковния двор ще се раздаде курбан за здраве и благополучие. В 18.30 часа в парка до Амфитеатралната сцена гостите на Обзор ще могат да видят народните ритуали, свързани с този ден, ще научат как се плетат еньовденските венци. Заключителният празничен концерт ще започне в 20 часа на Амфитеатралната сцена и ще завърши с огнено шоу и илюминации.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obzor-praznuva-na-Enyovden-s-bogata-programa-i-mnogo-turzhestva-360965
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.