Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разглеждат еврозаповеди за арест на сексуални трафиканти
Автор: Екип Burgas24.bg 11:48 / 13.06.2012Коментари ()614
©
На 29.03.2012 г. в гр. Хага, Холандия, с посредничеството на "Евроджъст" бе подписан Договор за сформиране на съвместен екип за разследване между Окръжна прокуратура Варна, ГДБОП и прокуратурата при Окръжен съд Лион, Франция.

Във Франция се води наказателно производство за организирана престъпна група, създадена с цел трафик на хора, с цел сексуална експлоатация и пране на пари, а в България, в ОП Варна - за пране на пари.

На 12.06.2012 г., в 06.00 часа, едновременно и съгласувано, на територията на България, Полша, Франция и Белгия, са проведени успешни реализации.

Задържани са 9 лица, от които три в България. В България, под ръководството на наблюдаващия прокурор от съвместния екип, Ивелина Бухлева, с участието на оперативни работници от ТЗБОП и ОДМВР в градовете Варна, Стара Загора и Бургас, както и на пет следователи от ОСлО при ОП Варна, в присъствието на прокурор и съдия-следовател и полицейски служители на френските правоохранителни власти, са били задържани лицата Н.Ф.Д. на 31 години, В.З.М. на 32 години и Б.А.Д. на 22 години.

Извършени са претърсвания и изземвания на 9 адреса в градовете Варна, Стара Загора, Казанлък, Долни Чифлик, в КК "Слънчев Бряг" и в с. Пчелник, Варненска област, като са иззети множество веществени доказателства и документи, имащи отношение към престъпната дейност на лицата.

На 12.06.2012 г. Варненският окръжен съд разгледа и задържа под стража Н. Ф. Д. въз основа на Европейска заповед за арест.

Днес, 13.06.2012 г., предстои разглеждането на аналогични ЕЗА от окръжните съдилища в Бургас и Стара Загора - за лицата В.З.М. и Б.А.Д.

Продължава извършването на процесуално следствени действия в това число и разпити на свидетели по досъдебното производство.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Razglezhdat-evrozapovedi-za-arest-na-seksualni-trafikanti-358996
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.