Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Норвежкият мъжки хор от Анденес с концерт в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:51 / 07.06.2012Коментари ()357
©
Почитателите на класическата музика в Бургас и гостите на морския град имат възможността да чуят на родна сцена изпълненията на прочутия мъжки хор от град Анденес в Норвегия. Концертът ще се състои на 10 юни /неделя/ в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" от 18.00 часа при вход свободен.

Програмата включва изпълнения на класически произведения от Верди, Ед Лоджески, Григ, Добри Христов, Петко Стайнов и норвежки композитори.

Мъжкият хор на град Анденес, Норвегия гради историята си вече 89 години. Той е създаден през далечната 1923 г. През това време изнася концерти предимно в страната си - Осло, Берген, Хайм и др. През 1995 година хорът прави успешно турне в Унгария.

От 1997 година диригент на норвежкия хор е българката Анна Николаева Петерсен, която е родом от Пловдив. Тя е възпитаничка на Националната консерватория "Панчо Владигеров" и музикалната академия в родния й град, където завършва в класа по пиано на проф. Георги Димитров и в класа по дирижиране на проф. Златина Делирадева.
В България за пръв път музикантите идват през 2006 година, когато изнасят концерт в студиото на Националното радио в Пловдив, който е записан и издаден на CD.

Гостуването на музикантите от Норвегия в морския град се осъществява със съдействието на Община Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Norvezhkiyat-muzhki-hor-ot-Andenes-s-koncert-v-Burgas-357629
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.