Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
До 2000 лв. глоба, ако не спазваш флаговата сигнализация на плажа
Автор: Екип Burgas24.bg 11:36 / 07.06.2012Коментари ()841
© Burgas24.bg
От 100 до 2000 лева за неспазване на флаговата сигнализация е глобата по бургаските плажове по наредба, която влезе в сила от миналата година. Това каза Николай Иванов, началник на Водно-спасителната служба на плаж Бургас - север.

"По наредба за водно-спасителния минимум е записано, че всяка община, на която принадлежи съответния плаж, кмета на населеното място определя група, която да следи за следи за изпълнението на наредбата т.е. всички гости, посетители и граждани на Бургас, които не спазват флаговата сигнализация ще подлежат на санкции от 100 до 2000 лева. За неизпълнението на тази наредба по сигнал на спасителите общинска полиция глобява гражданите", обясни той.

"Това явно е единствения начин спасителите да опазят човешки живот, тъй като масово не се спазва червеният флаг. Нашата работа е да не допускаме инциденти и за това крайната мярка, която се въведе миналата година. По-добре да има няколко сърдити и глобени, отколкото да има някой, който да плаче за някой друг", коментира той.

Между 10 и 15 души са глобените миналата година на бургаския плаж, тъй като наредбата влезе в сила края на август. По думите на Иванов тя е доста ефективна. В по-големите мъже има едно самочувствие, че са големи плувци, според неговите наблюдения. Той даде пример със случай от миналата година, когато мъж с шестгодишното си дете, които не спазва указанията на спасителите и твърдял, че може да плува, но в крайна сметка морето ги завлякло навътре и спасителите са реагирали на момента като са ги изкарали. Той посочи, че е важно хората да не прекаляват със самочувствието, че на тях не може да им се случи нищо.

Иванов бе категоричен, че морето не е до колене и най-лошото време за плуване е бурното море. В края на месец май, когато на плажната ивица бяха пуснати обходни двойки, един от спасителите е извадил от морето дете. До този момент други инциденти няма. След официалното откриване на летния сезон на Северния плаж в Бургас спасителните постове са 14 със 28 спасители, старши спасител и лодкар.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Do-2000-lv-globa-ako-ne-spazvash-flagovata-signalizaciya-na-plazha-357530
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.