Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Турция се извини за ученическата карта, в която част от България е турска територия
Автор: Екип Burgas24.bg 10:37 / 07.06.2012Коментари ()1016
© Impact Press Group
Министерството на образованието на Турция и образователният департамент в Истанбул обявиха, че са "шокирани" от невярната информация, съдържаща се в учебни помагала, раздавани на турските ученици. По-рано стана ясно, че учениците в Истанбул са получили мултимедийни учебни пособия, според които, територията на Турция включва цяла Армения, някои региони на Ирак, райони на България, гръцката част на остров Кипър и райони на Грузия.

Представители на образователното ведомство се извиниха за разпространената карта и заявиха, че не знаят откъде се е появила. Чиновниците възложиха цялата отговорност на бившия ръководител на образователния департамент в Истанбул, предаде "Грузия тудей".

Вицепремиерът на Турция Бюлент Арънч е заявил, че е "недопустимо подобни книги да се печатат". Той е настоял да получи пълна информация по случая. Според Арънч просто е станала грешка.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Turciya-se-izvini-za-uchenicheskata-karta-v-koyato-chast-ot-Bulgariya-e-turska-teritoriya-357504
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.