Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас се включва в Световния ден на рисуването
Автор: Екип Burgas24.bg 12:46 / 01.06.2012Коментари ()528
©
В събота, 2 юни, от 10.00 до 14.00 ч., пред Морско казино всеки обичащ рисуването бургазлия или гост на града, може да участва в Световния ден на рисуването, сътворявайки своя картина или да се порадва на творческия ентусиазъм на другите.

За пети път в различни държави по света и за трета поредна година в България, на този ден, ще рисуват хора от всякаква възраст, с различни техники на изпълнение. Идеята е да се съберат 1 000 000 рисунки за 1 ден, които да бъдат публикувани в Интернет и така да участват в най-голямата Световна виртуална галерия.

Инициатор на първото участие на Бургас в българското представяне в световната кампания "Ден на рисуването - Да рисуваме заедно!" е Детската галерия "De'Art". Съорганизатор е Регионална библиотека "П.К.Яворов". Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Бургас и Издателство "Балтика 2002".

За тези, които обичат да рисуват и за експериментаторите в изобразителното изкуство, Армстронг център и книжарница "Скрибо" ще осигурят необходимите материали. Професионалистите могат да участват със свои, чрез любимите си техники. Всички създадени в момента на събитието творби ще бъде подредени в изложба по алеите на Морската градина.

Да бъдем заедно и да творим в деня, в който целия свят рисува, да се забавляваме, да се запознаем чрез универсалния език на изкуството, да се обединим в желанието си да създаваме красота и за 4 часа да се радваме заедно.

Това е призивът на малките творци от галерия "Де'арт" към бургазлии, които знаят, че техния град е градът на артистите, а морето е вечната муза.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-se-vklyuchva-v-Svetovniya-den-na-risuvaneto-356117
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.