Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мирослав Найденов ще оглежда сградите за ИАРА в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:42 / 23.05.2012Коментари ()1664
© Burgas24.bg
След като днес Министерски съвет реши Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) да се премести в Бургас, до седмица-две, земеделският министър д-р Мирослав Найденов ще посети предлаганите няколко сгради за седалище на агенцията, след което до месец трябва да се промени и правилника й - нейното местонахождение и процедурата се задейства. Това каза областният управител Константин Гребенаров.

Сградите, които може да заеме екипа на Изпълнителната агенция премествайки се в Бургас са - на бившия профсъюзен дом, една от сградите в пристанището, в морското училище има свободна площ, както и бившата сграда на ВиК дружеството.

След като МС прие аргументите, а именно че 70% от риболовния флот е на територията на област Бургас, премиерът е препоръчал само да не останат хора без работа. Екипът на агенцията, който се очаква да се премести в Бургас са между 80 и 100 души.

Както Гребенаров, така и кмета Димитър Николов са поели ангажимент на мениджърския екип да бъдат предложени общински или държавни жилища за ползване. Областният управител каза, че това е една добра новина, която ще улесни бранша. Регионалната служба на агенцията, която е в Бургас остава да функционира.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Miroslav-Naidenov-shte-oglezhda-sgradite-za-IARA-v-Burgas-354168
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.