Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Созопол дава началото на още един фестивал
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 15.05.2012Коментари ()735
©
Пресконференция за представяне на проекта "Изминати/бъдещи пътища" запозна обществеността с дейностите и целите на проекта, който е на обща стойност 440 129 лв. Европейският фонд за регионално развитие финансира най-новия проект на община Созопол с 320 696,50 лв., националния бюджет - с 37 729 лв., а община Созопол участва в неговата реализация с 18 864,50 лв., което е задължителен принос и още 62 839 лв.- допълнителен принос.

Продължителността на проекта е 20 месеца. Проектът бе представен от Гергана Глухчева, ръководител на проекта и зам.-кмета Петя Чапевова. Гост на пресконференцията бе председателя на общинския съвет Красимира Германова. Проект ИЗМИНАТИ/БЪДЕЩИ ПЪТИЩА се изпълнява по ОП "Регионално развитие", Приоритетна ос 1: "Устойчиво и интегрирано градско развитие",Oперация 1.1: "Социална инфраструктура".Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-10/2010 "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития,"Бюджетна линия: BG161PO001/1.1-10/2010

Общата цел на проект "Изминати/бъдещи пътища"е да се насърчи социалноикономическото развитие, устойчивия туризъм и по-изявената привлекателност на община Созопол чрез развитието, обновяването и обогатяване на културния живот посредством организиране и промотиране на културни събития като главен фактор за изграждане на идентичността и неповторимостта на населените места в градските ареали.

Дейностите по проекта са организация и управление на проекта, дейности за обществено осведомяване, промотиране и реклама на провежданите иновативни културни събития, организиране и провеждане на фестивал "Созополис", ремонтни дейности - ремонт, реконструкция, обновяване на театралната сцена на читалище "Отец Паисий", осигуряване на подходящо оборудване и обзавеждане, свързано с организираните събития: закупуване на технически съоръжения и оборудване съгласно приложена техническа спецификация,дейности за осигуряване на публичност и информираност и отчетност и одит на проекта.

Дейностите по проекта са насочени към основната целева група, която е жителите от населените места на територията на община Созопол и към всички посетители на населените места в община Созопол.

В рамките на проекта, като основна дейност е предвидено организирането и провеждането на ново за общината културно събитие - фестивал "Созополис", в програмата на който са включени събития от различни сфери на изкуството с предвидено широко участие на професионалисти и аматьори. С програмата на фестивала, който ще продължи 5 дни присъстващите бяха запознати от външния експерт Маргарита Димитрова, директор на фестивал "Аполония".

Събитията във фестивала са много и разнообразни, като при тяхното планиране са взети под внимание възможността за участие и на групи в неравностойно положение, в частност ромската общност и хора с увреждания, осигуряването на равен достъп до културни събития за всички жители на общината независимо от техния пол, етническа принадлежност, социален статус.

Този документ е създаден в рамките на проект BG161PO001/1.1-10/2010/27,който се осъществява с финансовата помощ на ОП»Регионално развитие» 2007-2013г., съфинансирана от ЕС чрез Европейски фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от община Созопол и не отразява официалното становище на ЕС и Управляващия орган.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Sozopol-dava-nachaloto-na-oshte-edin-festival-352048
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.