Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изложба и предпремиера на книга на абитуриентка в Галерия De’Art
Автор: Екип Burgas24.bg 07:00 / 15.05.2012Коментари ()624
©
Днес от 18.00 ч. в Галерия De'Art на ул. "Лермонтов" 30 ще бъдат представени двата творчески аспекта - поетичен и художествен, на младата талантлива авторка Анамария Коева. Тя ще събере приятели, преподаватели, съмишленици и поддръжници, за да открие своята първа самостоятелна изложба и да представи третата си стихосбирка "Полет на автостоп". Издаването на стихосбирката е съдействано от Община Бургас и г-жа Соня Никова - собственик на Галерия De'Art.

Анамария Коева е един от отличните и най-талантливи абитуриенти на бургаската Природоматематическа гимназия. Развива се като творец и като личност в динамиката на ангажирано с много посоки и дълбочини ежедневие. Тя е поет, художник, математик, граждански ангажирана личност. Член е на Интеракт клуб Бургас-Пиргос, Асоциация Бургаски детски и младежки парламент, Дружество "Български писател" Бургас, Хайку клуб Бургас и Литературно студио "Митични птици" към читалище "Л. Каравелов 1940", откъдето започват литературните й стремежи и постижения.

Анамария е носителка на десетки национални и международни литературни награди. С нейния арт-педагог Роза Боянова ги свързва "тежкия товар на раменете на възхитата" и много "неизказана обич", което разбираме от посветените стихове в третата поредна стихосбирка на Ани - "Полет на автостоп".

След "От покрива на дъгата" /2008 г./ и "Ракопис" /2010 г., Скопие/, композицията на "Полет на автостоп" внушава цялостно мащабно звучене, строга хармония, смислови градации, модерност във владеенето на техники.

Художествените си умения Анамария има в наследство от своите родители - бургаските художници Златка и Дончо Коеви. Нейният смел полет и в областта на изобразителното изкуство, също е ознаменуван с редица победи в конкурси.

Изложбата на младата художничка включва 25 картини - оригинали и дигитални репродукции в техниките сух пастел, акварел и смесена техника. Темите са провокирани от автостопа по житейските пътища - пейзажи, портрети, флорални композиции, фолклорни сюжети и от пътуването към други светове. Откриването и изобразяването на различни непознати пространства обикновено е дело на художниците, но как изглеждат те, когато художникът е и поет?



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izlozhba-i-predpremiera-na-kniga-na-abiturientka-v-Galeriya-DeArt-351801
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.