Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дават 500 лв. бонус за матура
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 13.05.2012Коментари ()788
© Burgas24.bg
Директорите на училищата ще получат бонус от 50 до 500 лева, ако отлично се справят с организацията на матурите и изпитите за седмокласниците. Парите им са регламентирани в новите правила за работните заплати, подписани от просветния министър Сергей Игнатов.

И досега директорите имаха право да получат премии за добре свършена работа при масови изпити. За първи път обаче сумата е регламентирана. Тя ще се разпределя от шефовете на просветните инспекторати.

Шефовете на училищата носят най-голямата отговорност за изпитите (те са на 21 и 23 май т. г.) и е нормално да има възможност да бъдат поощрени, обясниха експерти.

В същото време обаче квесторите, които тази година са в пъти повече няма да получат нито лев. Защото официално се водят на работа.

Директорите ще продължават да получават допълнително пари, ако не допускат свободни часове в училище. В новите правила за възнагражденията са регламентирани и средствата, които педагозите получават при участие в програми. Изчистен е механизмът, но няма промени в сумите, които се вземат по принцип, обясниха от образователното ведомство.

Източник: в. "Труд"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Davat-500-lv-bonus-za-matura-351371
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.