Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мокри настилки на отделни места по магистралите
Автор: Екип Burgas24.bg 15:08 / 12.05.2012Коментари ()571
© Burgas24.bg
Републиканските пътища са проходими. Пътните настилки са сухи, на отделни места в страната са мокри, предупреждават от МВР.

Настилките са мокри в отделни участъци по всички магистрали. По "Тракия" движението е допълнително затруднено от ремонт. Запълват се фуги и пукнатини от км. 97+000 до км. 100+000 в активната лента за движение посока към Пловдив, в област Пазарджик.

По магистрала "Хемус" пък от км. 383+130 до км. 385+940 се извършва монтаж на нова стоманено предпазна ограда.

И след края на зимния сезон затворени за всички автомобили са проходите "Златишки" и "Твърдишки". "Дюлинският проход" остава затворен за движение на всички товарни автомобили.

Ограничения за товарни автомобили има още и за "Айтоския проход" - камиони над 20 тона не могат да преминават през стоманения мост на река Казан дере. За камиони с тегло над 10 тона има забрана за преминаване през проходите "Петрохан", "Шипка" и "Вратник".

От МВР напомнята и за ограниченията за движение на камиони от 16 до 22 часа за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата. Забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по втомагистралите, пътища I-ви клас, както и пътища II-ри клас в участъците: ІІ-55 Дебелец-Гурково , ІІ-66 Ст. Загора- Сливен, ІІ-99 Бургас-Царево, ІІ-11 и ІІ-15 Оряхово-Мизия, ІІ-86 Пловдив-Смолян, ІІ-19 Симитли-Гоце Делчев, ІІ-18 Околовръстен път София, ІІ-29 Добрич-границата с Румъния.

Това ограничение обаче не се за камиони, които превозват бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Mokri-nastilki-na-otdelni-mesta-po-magistralite-351292
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.