Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Туристите от изгорелия автобус: Пламъците бяха високи 5 метра! Беше страшно
Автор: Екип Burgas24.bg 16:52 / 02.05.2012Коментари ()816
Автобус, пътуващ от Констанца за Гръцкия град Солун се е запалил в движение около 22 часа във вторник вечерта между село Баня и Сл. бряг в местността Горска барака.

Огънят започнал от двигателя. Водачът разказва пред репортер на Burgas24.bg: "Видях огъня в двете странични огледала и веднага спрях машината. Изведохме пътниците за броени минути. Веднага след това се опитахме да спасим куфари и багаж. Нямам идея каква може да е причината. Автобусът мина преглед преди да тръгнем за Гърция, смениха му маслото и всички консумативи."

Автобусът Мерцедес е произведен 2005 година изгорял като факла за около 5 минути. Изплашените туристи са транспортирани до Обзор, където са настанени в хотели. По думите на кмета на Обзор Христо Янев "взети бяха необходимите мерки. Извозени бяха хората с наш автобус от Обзор, настанихме ги в хотели, за да могат да си починат, бяха силно стресирани."

Жертви и пострадали при инцидента няма. Часове след инцидента туристите - повечето от които възрастни хора разказват за ужаса, който са преживели. Обясняват, че пламъците били високи 5 метра и било страшно. Въпреки, че успели да спасят част от багажа си, изгубили и много лични вещи.

Тези туристи, чийто документи са изгорели в пожара ще се върнат в Констанца, тъй като без паспорти не могат да влязат в Гърция , за да ползват седмичната почивка, която са заплатили.

Заради оказаното съдействие Кметът на Обзор Христо Янев получи специални благодарности от почетния консул на Румъния в Бургас.




Още по темата: общо новини по темата: 3
02.05.2012 »
02.05.2012 »
02.05.2012 »
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Turistite-ot-izgoreliya-avtobus-Plamucite-byaha-visoki-5-metra-Beshe-strashno-348731
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.