Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още има недостиг на морски спасители
Автор: Екип Burgas24.bg 13:23 / 29.03.2012Коментари ()523
© Impact Press Group
Вече се засища търсенето за спасители за басейн и през лятото, когато се освободят и ученици и студенти има хора, които може би остават и без работа. За море обаче все още бройката не достига и все още не можем да я попълним. Така, че за море няма човек, който има желание да работи и да остане без работа. Това заяви Лавренти Силов, експерт по водно спасяване към Областния съвет на Български червен кръст - Варна.

Той допълни, че на този етап не се вижда някаква положителна промяна в отношението на туристите към безопасността в морето. "Полицията няма възможност да ни окаже голяма подкрепа и ние оставаме сами. Разбира се при тежки случаи се обаждаме на полицията, но помощта, която получаваме е съвсем инцидентна. Контингента на хората, които идват на почивка при нас за съжаление не се подобрява, а става дори още по-лош", добави Лаврнети Силов.

Според него, в България на почивка идват хора, които нямат никаква организация и етични и човешки навици и проблемите в това отношение ще продължат. Голям проблем е и т. нар. "алкохолен туризъм". "Първо започна на Слънчев бряг, вече втора година го има и на Златни пясъци. Миналата година имахме много проблеми, вероятно и тази година ще продължи така", допълни той.

Според него, повечето от туристите не слушат никого и под влияние на алкохола влизат в морето и всеки момент може да има масово давене и удавяния.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Oshte-ima-nedostig-na-morski-spasiteli-340616
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.