Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Приеха допълнение на Закона за морските пространства, водните пътища и пристанищата
Автор: Екип Burgas24.bg 14:29 / 14.03.2012Коментари ()691
© Burgas24.bg
Народните представители приеха на първо четене законопроекта за допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Вносители на законопроекта са Иван Вълков от ГЕРБ и група народни представители, от които и останалите петима депутати от ГЕРБ в Бургаска област.

От общо гласували 103-ма народни представители всички до един дадоха своя вот "за".

Преди законопроектът да бъде приет Иван Вълков заяви: "Ясно и точно сме описали от кого се учредява правото на строеж, от кого се изискват специалните изисквания към проекта. Имаме 10-12 общини по поречието на река Дунав и по Черноморието, които поддържат законопроекта, както и Националното сдружение на общините. Благодаря за подкрепата по време на разискванията".

"С този закон ще се предоставят повече възможности на общините да бъдат по-добри стопани на крайбрежната територия в населените места. Ще имат механизми за защита срещу стихийни бедствия, като наводненията по бреговете на Черно море от преди месец. При констатиране на необходимост от брегозащитни и брегоукрепителни дейности, местната власт ще има възможност да изразходва законосъобразно собствени средства за реализиране на съответните съоръжения", коментира водачът на Групата народни представители на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Prieha-dopulnenie-na-Zakona-za-morskite-prostranstva-vodnite-putishta-i-pristanishtata-336651
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.