Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подготвят Черноморски търговски атлас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:15 / 14.03.2012Коментари ()637
© Burgas24.bg
До около две седмици ще бъде готов Черноморски търговски атлас, представящ икономическите и търговски условия в пет страни от Черноморския басейн - Армения, България, Гърция, Румъния и Турция. Това съобщи в Добрич Родица Белтеу от Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие в румънския град Констанца. Добрич е домакин на двудневен работен семинар с тема: "Регионално коопериране и бизнес сътрудничеството в страните от Черноморския басейн".

Черноморският търговски атлас обединява в една книга информация за икономическите показатели и бизнес потенциала на петте страни. Книгата е преведена на съответните пет езика. Обобщената информация може да се ползва и чрез CD на английски език. Част от съвместната работа на страните партньори е създаването на Черноморска мрежа Tradenet (BST) със седем контактни точки в държавите партньори. Уебсайт ще представя информация за икономическото и търговското развитие на тези страни. Това ще бъде онлайн база данни за бизнес възможностите в региона.

Предстои провеждането на брокерска среща в Гърция за малките и средни предприятия от петте страни. Всички тези дейности имат за цел подобряване на достъпа на бизнеса и потенциални инвеститори до регионална информация в подкрепа на търговията. Предвидено е да бъде направен трансфер на опит и добри практики и от други мрежи, например от региона на Средиземноморския басейн и Балтийско море. Черноморска мрежа Tradenet се поддържа от Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие в румънския град Констанца, Търговско-промишлената палата (ТПП) в Добрич, Гръцкият съвет по външна търговия в Солун, ТПП в Кавала - Гърция, ТПП в турските градове Трабзон и Зонгулдак и Националния център за развитие на малки и средни предприятия в Ереван, Армения.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Podgotvyat-Chernomorski-turgovski-atlas-336647
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.