Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Голям интерес на бургазлии към проекта "Подкрепа за предприемчивите българи"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 09.03.2012Коментари ()775
Ограничен е приемът на документи по проекта "Подкрепа за предприемчивите българи", каза директорът на регионалната служба по заетост в Бургас Кольо Колев. Ограничението се налага заради, достигнатите индикатори по проекта ."За сега приемаме заявления единствено за консултиране на безработните лица. При подаване на заявление за консултиране безработните се информират за оценяването, а одобряването на документите, се извършва след избор по закона за обществените поръчки на консултантски фирми. Така или иначе тази схема е атрактивна и гражданите се интересуват от нея", посочи Колев.

Интересът е провокиран от това, че се предоставят условия за повишаване на квалификацията и за разработване на собствен бизнес. Регионалната агенция по заетостта в Бургас обслужва областите Бургас, Ямбол и Сливен. Към първи март в Бюрата по труда в региона са подадени общо 1973 заявления за участие в проекта, като от тях 1776 са били за включване в обучение. За получаване на ваучери за обучение са одобрени 1566 лица и 874 са включени в обучение към момента. От тях 196 лица вече са завършили своето обучение.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Golyam-interes-na-burgazlii-kum-proekta-Podkrepa-za-predpriemchivite-bulgari-335380
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.