Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В централната и областните администрации се въвежда работно време с променливи граници
Автор: Екип Burgas24.bg 13:07 / 07.03.2012Коментари ()527
© Burgas24.bg
Работно време с променливи граници от 7,30 ч. до 18,30 ч. със задължително присъствие от 10 ч. до 16 ч. при съблюдаване на задължителното отработване на нормалната продължителност на 8-часовия работен ден, е установено за работещите в централната и областните администрации.

Правителството прие днес две постановления, с които се изменят Устройственият правилник на областните администрации и устройствените правилници на Министерския съвет и министерствата, в изпълнение на протоколното решение на МС от заседанието на 25 януари 2012 г. Целта на промяната е да се повиши ефективността на изпълнението на служебните задължения на служителите чрез постигане на баланс между работата и личния живот.

По предложение на областния управител на област Пловдив са извършени и промени в числеността на административните звена в рамките на утвърдената обща численост на администрацията. Десет щатни бройки от специализираната администрация - дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" ще бъдат прехвърлени в общата администрация - дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" с цел да се подобри организацията на работата, свързана с правното осигуряване на дейността на областната администрация.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/V-centralnata-i-oblastnite-administracii-se-vuvezhda-rabotno-vreme-s-promenlivi-granici-334756
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.