Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нивата на язовирите в Бургаско без съществено изменение
Автор: Екип Burgas24.bg 11:30 / 27.02.2012Коментари ()1330
©
Няма съществено изменение на нивата на язовирите на територията на област Бургас. Това каза Константин Гребенаров, областен управител на Област Бургас. "При нас снеготопенето не е в такава сила, каквато е в другите райони от страната. С моя заповед бе извършена такава проверка миналата седмица, бяха пуснати указания на самите кметове да извършат проверка на водоемите в региона. Поддържаме непрекъсната връзка с "Язовири и каскади", както и с ВиК, които стопанисват големите водоеми, и по-малките на "Напоителни системи". В момента нямаме съществено изменение на нивата на язовирите. Нормални са нивата на язовирите "Камчия", "Ясна поляна" и "Ново Паничарево", където контролирано се изпуска вода в умерени количества, което не е заплаха за населението, което има жилища след самите язовири", обясни Гребенаров.

"Напоителни системи" поддържат обема на язовирите почти наполовина, така че имат възможност да поемат и допълнително количество вода. Язовирите в разпореждане на общините са под контрол, допълни той. "Докладвано ми е от всички кметове, че е установени наемателите и собствеността на язовирите, прегледани са рисковите и има постоянно наблюдение, така че при евентуално преливане или вдигане на нивото ще се вземат мерки", обясни областният управител.

По отношение на речните корита миналата седмица е извършена проверка. "Действително има на някои места необходимост от почистване. Засега водата е на нормално ниво, така че не представлява проблем. В момента изготвяме доклада къде и какво трябва да се почисти, правим количествено-стойностна сметка, която ще изпратим на междуведомствената комисия и очакваме средства, с които можем да почистим коритата на реките", заяви Гребенаров.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 61
20.05.2012 »
25.04.2012 »
30.03.2012 »
25.03.2012 »
17.03.2012 »
14.03.2012 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nivata-na-yazovirite-v-Burgasko-bez-sushtestveno-izmenenie-332318
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.