Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бившият кмет на Ахтопол с неправомерно разширено дворно място
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 14.02.2012Коментари ()811
Във връзка с предприети действия по изработване на Подробен устройствен план за удължаване на улица в гр.Ахтопол, кв."Лазур", Дирекция "Устройство на Територията" в Община Царево се натъкна на неправомерна корекция върху копието на графичната част на действащия Застроителен и регулационен план находящо се в Кметство Ахтопол. Без наличие на правно основание са нанесени линии с молив, вследствие на което всички имоти попадащи в кв.37 са увеличени за сметка на предвидените по подробният устройствен план улица и зелени площи. Тази неправомерна корекция е послужила за основа на одобрената през 2006г. Кадастрална Карта.

При така създадената ситуация съпругата на Бисер Колев /предходния кмет на гр.Ахтопол/, Стоянка Колева, е успяла да закупи от Общината 253 кв.м. дворно място, вместо 170 кв.м. съгласно договора и за отстъпено право на строеж от 1987г. Към преписката за покупка има приложена и заверена, от съответните длъжностни лица, скица с невярно съдържание.

Община Царево ще предприеме съответните законови мерки по отстраняване на "грешката" в Кадастралната Карта на гр.Ахтопол, както и ще сезира компетентните органи за проверка относно евентуалното наличие на престъпление от общ характер, свързано с поправката на официален документ - графичната част на Подробен устройствен план на гр.Ахтопол и издаването на официален документ от общинска администрация Царево с невярно съдържание - скица от 30.09.2005г.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Bivshiyat-kmet-na-Ahtopol-s-nepravomerno-razshireno-dvorno-myasto-328999
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.