Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"София филм фест на брега" в общинско кино за 10-тото си юбилейно издание
Автор: Екип Burgas24.bg 16:12 / 09.02.2012Коментари ()1583
©
От 15 до 23 март 2012 година ще се проведе 10-тото юбилейно издание на станалия вече традиция филмов фестивал "София филм фест на брега". Това стана ясно днес на нарочна пресконференция, в която взеха участие Йорданка Ананиева - Зам. кмет "Култура и образование", проф. Георги Дюлгеров - художествен директор на "София филм фест на брега", Борислав Чакринов - Директор на ДТ "Адриана Будевска" и Йорданка Ингилизова - представител на "София филм фест" за Бургас.

За първи път в историята си фестивалът няма да напуска границите на ДТ "Адриана Будевска". Благодарение на вложените от Община Бургас средства за закупуването и оборудването на кинотехника и киномашина, Бургас вече разполага с едно модерно кино. В голямата зала ще бъдат представени 20-те филма от конкурсната програма, а в камерната ще вървят късометражните филми и тези от допълнителната програма на фестивала.

По традиция ще бъде връчена наградата "Сребриста чайка" за игрален филм - награда на журито и на публиката, както и за късометражен филм.

Програмата на фестивала ще включва три от най-новите български филми - "Аве" на Константин Божанов, "Цахес" на Анри Кулев и "Миграцията на паламуда" на Людмил Тодоров. От чуждестранните заглавия ще бъдат представени иранският филм "Раздяла", който има "Златна мечка" от фестивала в Берлин, "Момчето с велосипеда" на братята белгийци Дарден, "Огнени колесници", който е носител на 4 награди "Оскар", "Имало едно време в Анадола" на Джейлан. Цялостната програма все още се работи и ще бъде ясна в началото на месец март.

"София филм фест на брега" е организиран от Община Бургас, "Арт фест", ДТ "Адриана Будевска", под патронажа на кмета Димитър Николов. Фестивалът стартира през 2003 г., като част от големия "София филм фест". Негов художествен директор е проф. Георги Дюлгеров. По традиция фестивалът се провежда през март и стартира три дни преди края на големия фестивал в София, като дава възможност на жителите и гостите на града да се докоснат до най-новото и най-доброто от българското и световно кино.




Още по темата: общо новини по темата: 16
25.02.2016 »
16.03.2015 »
13.03.2015 »
10.03.2015 »
09.03.2015 »
13.03.2014 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sofiya-film-fest-na-brega-v-obshtinsko-kino-za-10-toto-si-yubileino-izdanie-327795
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.