Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват почетно консулство на Израел в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:42 / 08.02.2012Коментари ()1067
©
Кметът на Община Бургас Димитър Николов прие днес в кабинета си вр.и.д. ръководител на мисията на Израел в България г-жа Саусан Хасон.

Това е втората визита на Саусан Хасон в морския град след посещението й през декември, когато взе участие в конференцията на тема "Индустриален и логистичен парк Бургас - по-добрата концепция".

По време на срещата стана ясно, че вече са задействани процедурите по разкриване на почетно консулство на Израел в Бургас. Поводът е, че през последните години градът се е превърнал в атрактивна и предпочитана туристическа дестинация за много хора от Израел. През последния летен сезон полетите оттам до бургаското летище бележат около 50% ръст в сравнение с предходната година. Очаква се тенденцията за увеличаване броя на туристите от Израел да продължи и това лято.

В тази връзка кметът Димитър Николов обсъди с госта си възможностите за партньорство в областта на културата. Саусан Хасон заяви желание представители на израелското изкуство да посетят Бургас и да участват в богатата му културна и фестивална програма. Най-силен интерес у нея предизвикаха Международният фолклорен фестивал, SPIRIT of Burgas и най-новият, и иновативен фестивал "Включи града".
Кметът Николов сподели със своя гост, че Общината е в тясно сътрудничество с фирмата - инвеститор от Израел, изграждащ най-новия търговски обект МОЛ "Галерия" в бургаския комплекс "Славейков". Израз на това взаимодействие е съфинансирането на проект на Общината за изграждане на нов подход към жилищния комплекс от ул. "Струга" към "Янко Комитов", който ще облекчи транспортния трафик и ще улесни хората, работещи в оформящата се нова търговска зона.
В края на срещата Саусан Хасон и кметът Димитър Николов обсъдиха възможността в края на март Бургас да бъде домакин на конференция в областта на селското стопанство.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otkrivat-pochetno-konsulstvo-na-Izrael-v-Burgas-327432
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.