Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Бургас ще кандидатства по проект "Красива България"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 31.01.2012Коментари ()671
Община Бургас ще кандидатства по проект "Красива България" за основен ремонт на Центъра за временно настаняване на бездомни лица. Това решиха на днешното си заседание общинските съветници в Бургас. Те одобриха общината да участва с проектнопредложение за финансиране на проект "Красива България" през тази година на Министерството на труда и социалната политика.

Става въпрос за проектно предложение за основен ремонт на Центъра за временно настаняване на бездомни лица като общината ще съфинансира проекта със сума до 75 000 лева като средствата бъдат заложени в капиталовата програма на общината за тази година. След изпълнението на планираните строително-ремонтни дейности, предназначението на обекта да не се променя за срок от минимум 5 години.

Съветниците упълномощиха кмета на община Бургас за издаване на запис на заповед в полза на Министерството на околната среда и водите по проект "Интегриран проект за рехабилитация и разширение на ВиК мрежите в кв. Сарафово", изпълняван от община Бургас. Той обезпечава пълният размер на авансовото плащане по споразумението за подготовка на инвестиционния проект, финансиран по ОП Околна среда на стойност 148 557, 60 лв., което е 20 % от максималната стойност на споразумението за подготовка на инвестиционен проект.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Burgas-shte-kandidatstva-po-proekt-Krasiva-Bulgariya-324985
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.