Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Созопол получава от държавата имот за изграждане на църковно-исторически музей
Автор: Екип Burgas24.bg 14:44 / 17.01.2012Коментари ()506
Правителството предостави на Община Созопол правото на собственост върху имота на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" №29 в града, който в момента е в управление на НАП. Имотът е с площ от 349 кв. м и върху него е построена двуетажна полумасивна сграда.

Къщата, регистрирана като недвижим архитектурно-строителен паметник на културата с категория "местно значение", е унищожена при пожар през 2007 г. Общината възнамерява със собствени средства да превърне имота в църковно-исторически музей.

С друго решение за частна държавна собственост бяха обявени три поземлени имота с обща площ 52 дка в Белослав, обл. Варна. Те са образувани при разделянето на по-голям имот, което е станало със заповед на кмета на общината от м. г. за одобряване изменение в кадастралния план на Белослав. Новообразуваните имоти не притежават характеристиките, които да ги определят като публична държавна собственост по смисъла на Закона за държавната собственост.

Правителството реши, също така, да бъдат отчуждени имоти и части от имоти - частна собственост, за изместването на съществуващия път към хидровъзел "Цанков камък". Имотите попадат в землищата на гр. Девин и селата Лясково и Михалково, община Девин, и представляват земеделски земи и поземлени имоти в горски територии.

Финансирането на процедурата по отчуждаване се осигурява от "Национална електрическа компания" ЕАД, а решението на кабинета може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник".



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Sozopol-poluchava-ot-durzhavata-imot-za-izgrazhdane-na-curkovno-istoricheski-muzei-321039
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.