Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Психолози обучават бургаски полицаи на социална компетентност
Автор: Екип Burgas24.bg 14:36 / 15.12.2011Коментари ()585
Пилотни обучения по отделните модули на спечеления от Института по психология - МВР европейски проект SOCOPOL "Социално компетентни полицейски служители в близост до обществото" стартираха в Областна дирекция на МВР - Бургас. Обученията са двудневни, като се провеждат в залата на Центъра за превенция на престъпността - Бургас, разположена на ул. "Мария Луиза" № 9.

В обученията се включиха полицейски служители от различните звена, като освен от "Охранителна" и "Криминална полиции", са ангажирани служители от администрацията, сектор "Пътна полиция", "Гранична полиция", "Български документи за самоличност" и др.

Занятията се провеждат от сертифицирани психолози - служители на Института по психология на МВР при засилен интерес от страна на полицейските служители.

В рамките на проекта е планирано провеждането на общо 8 двудневни семинарни обучения по изведените, като ключови за работата на полицейските служители компетенции : "Ефективна комуникация", "Сътрудничество / Работа в екип", "Решаване на проблеми", "Ефективност", "Планиране и организиране", "Активност и инициативност / Проактивен подход", "Издръжливост н стрес" и "Учене през целия живот". Адаптираните и разработени от експертите - психолози обучителни методики залагат на интерактивния метод на обучение : с множество казуси, ролеви игри и различни презентационни елементи.

До момента са приключили обученията по модул "Ефективна комуникация", като са обучени общо 23 служители, модул "Сътрудничество/Работа в екип" - обучени 11 служители и модул "Решаване на проблеми" - обучени 15 служители.
Предстои провеждането на следващия модул от поредицата: "Планиране и организиране", който ще стартира в началото на следващата година.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Psiholozi-obuchavat-burgaski-policai-na-socialna-kompetentnost-313120
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.