Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предлагат младия спасител от Созопол за почетен гражданин
Автор: Екип Burgas24.bg 10:45 / 13.09.2011Коментари ()1233
© Burgas24.bg
Снимка Архив
Предложение спасителят от Созопол Христо Кънчев да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Ловеч ще разглежда на днешното си заседание общинският съвет в града. Инициативата е на кмета Минчо Казанджиев. Мотивите на градоначалника са за "проявения героизъм и жертвоготовност за спасяването на два човешки живота". Както е известно, в края на август 20-годишният ловчанлия спаси от удавяне паднали от скалите в морето две ученички от кърджалийската езикова гимназия.

Ако съветниците одобрят предложението, Христо Кънчев ще стане най-младият почетен гражданин на Ловеч. Отличието ще му бъде връчено на тържествена сесия на общинския съвет, която по традиция се прави в Деня на Ловеч - 11 май.

Местният парламент ще разгледа и предложение Христо да бъде награден с 1500 лв., които да подпомогнат първоначално обучението му по социална педагогика във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Междувременно младият ловчанлия получи и почетния знак на президента. Връчи му го лично държавният глава Георги Първанов при посещението си в Ловеч в събота в знак на признателност за спасяването на човешки животи. "Христо не само дава пример на своите връстници, но и показва, че в България расте достойно младо поколение", каза Първанов. И допълни: "Искам един ден историята да каже за мен: Георги Първанов - държавен глава от времето на Христо Кънчев".

Бъдещият студент по социална педагогика ще бъде награден и от община Кърджали. Кметът инж. Хасан Азис ще му връчи плакета, когато ловчалията гостува в града по покана на учениците от езиковата гимназия. "С постъпката си спечелихте сърцата на кърджалийци, които никога няма да забравят вашата човещина и жертвоготовност", се казва в поздравителния адрес на градоначалника до Христо.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 3
12.03.2012 »
01.09.2011 »
30.08.2011 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Predlagat-mladiya-spasitel-ot-Sozopol-za-pocheten-grazhdanin-286922
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.