Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Институции в Царево скочиха срещу обвинения за избиването на животни
Автор: Екип Burgas24.bg 16:47 / 03.09.2011Коментари ()938
© Burgas24.bg
По повод публикациите в медиите за умрелия делфин, изхвърлен от морето на плажа на "Корал", в които много директно се обвиняват в бездействие кметската администрация в Царево и полицията оттам изпратиха следната информация, с която опровергават твърденията:

Факт е, че умрелият делфин на плаж "Корал" не е убит с огнестрелно оръжие, а се е удавил, след като най-вероятно се е оплел в рибарски мрежи. По този повод началникът на криминална полиция в РУП-Царево Дико Градев заяви: "Всички твърдения, появили се в медиите, че делфинът е убит, категорично не отговарят на истината. Редно е всяко твърдение да бъде защитено и да се позовава на доказателства. От констативния протокол за извършената аутопсия на ексхумирания труп на делфина, е видно, че смъртта му е настъпила вследствие на задушаване поради аспириране на голямо количество вода. Това е истинската причина за смъртта на делфина. Отворите върху трупа му и канала между тях са от рибарска канджа /кука с дървена дръжка/, направена от 4-5 мм желязо, а не рани от огнестрелно оръжие. Твърдя, че действията на служителите на РУП - Царево са били своевременни и адекватни"

По повод обвиненията, че в община Царево се избиват бездомни кучета, той заяви, че в РУП - Царево не са постъпвали такива сигнали.

Обвиненията срещу рибарите също са неоснователни, твърдят от полицията. От Гранично полицейско управление -Царево потвърдиха, че при извършените от тях проверки не е регистриран случай на притежание на оръжие от рибари. Граничните полицейски служители извършват непрекъснати проверки на собствениците на всички морски плавателните съдове за разрешения за притежание на оръжие.

"В Царево не избиваме бездомни кучета и не гърмим по морски бозайници, нито се разхождаме в морето с автоматично оръжие, както се твърди", заявява и кметът на Царево Петко Арнаудов. -" Аз съм сериозно обезпокоен от твърденията, които не отговарят на истината и накърняват имиджа на общината. Публикации от този род влизат в остро противоречие с усилията на общината да направи от района приятно място за почивка за хилядите стари и нови туристи. Граждани, почивали за първи път в Царево това лято, споделиха чудесните си впечатления от престоя си тук и дойдоха специално да ми благодарят. Не може така безотговорно да се изписват заглавия и да се смесват изконни традиции / тричането на кучета/ с един нещастен инцидент, какъвто е случаят с делфина. Оставам с впечатлението, че цялата тази история има политически привкус".




Още по темата: общо новини по темата: 28
13.08.2013 »
21.06.2012 »
20.06.2012 »
15.06.2012 »
20.04.2012 »
18.04.2012 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Institucii-v-Carevo-skochiha-sreshtu-obvineniya-za-izbivaneto-na-zhivotni-284666
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.