Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заря и много настроение за професионалния празник на нефтохимиците
Автор: Екип Burgas24.bg 15:16 / 03.09.2011Коментари ()2459
©
Едни от най-възрастните ветерани-нефтохимици
Мощна заря освети небето над Морската градина в Бургас на 02 септември в чест на професионалния празник на бургаските нефтохимици и 20-годишния юбилей на Нефтена компания "ЛУКОЙЛ".

Ръководството на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас и Синдиката на българските нефтохимици организираха тържествен концерт в Летния театър, който се оказа тесен за желаещите да присъстват на заключителното тържество. За да уважат професионалния празник на нефтохимиците, на концерта присъстваха: областният управител на Област Бургас - Константин Гребенаров, Почетният консул на Руската Федерация в Бургас - Тонко Фотев, кметът на Община Камено - Стефан Бонев, директори на държавни институции и др. "В продължение на десетилетие ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас е истинска школа за поколения нефтохимици, а приносът на дружеството за развитието на Бургас, като икономически център, е безспорен", се казва в поздравителния адрес, изпратен специално за празника от кмета на Община Бургас - Димитър Николов.

Председателят на УС на дружеството Сергей Андронов приветства присъстващите, като изрази своето удовлетворение, че тук вижда един сплотен колектив, който е способен да се справи с всяко предизвикателство на работното място и пожела на всеки, избрал професията на нефтохимик, здраве и благоденствие на тях и техните семейства, топлина в домовете им, слънце и усмивки на децата им.

Концертът, с водещ Руслан Мъйнов, започна с връчването на ежегодните морални награди на индивидуални първенци и колективи от името на Министерството на енергетиката на Руската Федерация и на Президента на ЛУКОЙЛ. За нефтохимиците и техните семейства пяха и танцуваха: примата на софийската опера - Христина Ангелакова, Марк Фаулър /Австралия/, Александър Носиков, Даниела Дякова, Веселин Маринов, Миро, Руслан Мъйнов, балетистите Веселина Томова и Емил Петков - солисти в софийската опера, танцов ансамбъл "Странджа" и др.

Пред летния театър, където се проведе тържеството, любителските колективи, работещи в Дома на нефтохимика танцуваха и пяха за бургаската публика.

Същия ден, в "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" се проведе за осми пореден път Ден на отворените врати. Над 200 ветерани-нефтохимици влязоха отново през порталите на комбината, за да посетят старите си работни места и да разгледат новостроящите се производствени мощности. По традиция те положиха венец пред паметния знак на Първия български бензин. Ръководството на фирмата представи пред ветераните-нефтохимици подробна презентация за цялостната дейност на ЛУКОЙЛ Нефтохим през последните 10 години, както и бъдещата си инвестиционна програма. Главният инженер - Ильшат Шарафутдинов, директорът по персонала - Росен Григоров, президентът на Синдиката българските нефтохимици - Минко Минков, председателят на Съвета на ветераните-нефтохимици Евтим Цинцарски и председателят на Съвета на младите специалисти - Делян Лазаров поздравиха ветераните. Председателят на СМС даде обещание от името на младите си колеги да пазят с достойнство изграденото през годините от ветераните и да работят със същия интусиазъм за бъдещето на комбината, чийто основи са положени от достойни нефтохимици от вече почти половин век. Ветераните благодариха на ръководството на ЛУКОЙЛ Нефтохим за полаганите за тази уникална за страната ни организация грижи, с надеждата отношенията им да останат все така съзидателни.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zarya-i-mnogo-nastroenie-za-profesionalniya-praznik-na-neftohimicite-284646
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.