Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Черно море ще привлича евросредства за развитие на аквакултури
Автор: Екип Burgas24.bg 09:54 / 16.07.2011Коментари ()436
© Burgas24.bg
Черно море може да привлича повече евросредства. Този морски басейн е по-беден откъм потоци на риба и улов. Затова е най-добре тук да се развиват аквакултурите. Това каза днес в Бургас българският евродепутат Илияна Йотова. Тя води делегация на Комисията по рибно стопанство на Европейския парламент. Те посетиха аквафермата за отглеждане на рибата барамунди на "Атлантик"АД в Рибно пристанище в Бургас.

Визитата на чуждите гости по нашето крайбрежие стартира вчера. Г-жа Йотова обясни, че това е добра реклама за страната ни. На гостите си тя вече е показала акваферми по Северното ни Черноморие, изградени с евросредства. Днес делегацията ще разгледа подобни реализирани проекти по южното ни крайбрежие. Йотова отбеляза, че самата обиколка цели да покаже на представителите на комисията, че страната ни незаслужено има лоша слава, че тук се крадат евросредства. Точно обратното-с парите, получени по тази линия, бизнесът у нас успешно реализира много добри проекти на световно ниво.

Нашата евродепутатка каза, че работи в посока за привличане на средства към Черно море. Досега този район е отпадал от европейската политика и затова отпуснатите пари за него са били ограничени. Йотова добави, че ще направи всичко възможно и очаква след 2014 - та година регион Черно море да получи достатъчно евросредства за развитие на аквакултури, нови изследвания и за екология.

По-късно днес делегацията ще се присъедини към изнесеното заседание на Комисията по земеделие и гори на 41-вото Народно събрание в Бургас. Очаква се на това заседание да бъдат обсъдени предстоящите промени в българския Закон за рибарство и аквакултури



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Cherno-more-shte-privlicha-evrosredstva-za-razvitie-na-akvakulturi-271375
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.