Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Морски общини представят потенциала си за реализиране на филми
Автор: Екип Burgas24.bg 15:06 / 20.06.2011Коментари ()373
Община Несебър, община Созопол и община Поморие,
съвместно с фондация "Формат СФФ" - организатор на 9-тото издание на Международния фестивал за късометражно кино "В ДВОРЕЦА" - гр.Балчик, организират съвместна презентация Античните градове на Южното Черноморие.

В рамките на презентацията ще бъде представен уникалният потенциал, с който разполагат общините, като ресурс за реализиране на филмова продукция на територията им.

За разлика от южните ни съседки Гърция и Турция, в България подобно събитие се организира за първи път. Несебър, Созопол и Поморие са първите български общини, които ще използват богатството си от разнообразни и уникални филмови локации, за да насърчат развитието на местния бизнес и популяризирането си като туристическа дестинация.

Малка част от акцентите в представянето на изключителната история на тези градове е 22-вековната война, която водят Несебър и Созопол за солниците на Поморие и мирния договор, който преподписват всяка година;

Презентацията ще се състои на 22-ри юни, от 11 ч. в Каменната зала на комплекс ДВОРЕЦА, Балчик.
Ще присъстват кметовете Николай Димитров - Община Несебър, Панайот Рейзи - Община Созопол и инж.Петър Златанов-Община Поморие.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Morski-obshtini-predstavyat-potenciala-si-za-realizirane-na-filmi-263925
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.