Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утре представят благотворителна изложба "За един Бургаски пеликан"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:14 / 01.06.2011Коментари ()460
©
Благотворителна изложба "За един Бургаски пеликан" с разпродажба на фотографии на птици ще бъде представена на 2 юни 2011 г. (четвъртък) в Културен център "Морско казино" - зала "Петя Дубарова". В тази благотворителна кауза от Българска Фондация Биоразнообразие и Българско дружество за защита на птиците имат нужда от помощта на бургазлии, за да съберат средства за изграждане на скулптура на пеликан.

"Първи на апела ни се отзоваха 4-ма фотографи, които предоставиха свои фотоси на птици, за да организираме специална изложба. Ивайло Зафиров, Богдан Боев, Стефан Аврамов и бургазлията Жечо Планински дариха 65 снимки, които надяваме се още утре ще намерят своя нов притежател и ще зарадват някой от гостите на събитието", казват от БДЗП.

На 4 и 5 юни по време на Първият Бургаски зелен фестивал ще бъдат изложени снимките, които не са успели да намерят своя притежател. От друга страна всеки, който хареса снимка, но не успее да я закупи в тези дни, може да си я подсигури срещу специален ваучер, а тя ще бъде доставена допълнително.

"Всеки град има своите символи, знаци и любими места. Нашият е забележителен с много неща - с поети, художници и актьори, с морето и своята атмосфера, но малко хора знаят, че за света Бургас е известен и с друго - с езерата, птиците и особено с пеликаните. Сигурно и вие сте виждали внушителните птици, които прелитат ниско над града по пътя си между Атанасовско езеро и Вая, но едва ли знаете колко редки са те или пък къде могат да се видят отблизо.
За да ги направим по-популярни за бургазлии и за да станат заслужено един от символите на Бургас, искаме да има скулптура в естествен размер на тази забележителна птица, която да радва гражданите и гостите на града, да привлича децата и да провокира възрастните да научат повече за пеликаните и да посетят езерата около Бургас, за да ги видят на живо", завършват от БДЗП.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Utre-predstavyat-blagotvoritelna-izlozhba-Za-edin-Burgaski-pelikan-258764
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.