Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира проект за развитие на аудиторията на съвременния танц в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:17 / 25.05.2011Коментари ()435
© Burgas24.bg
Сдружение "Танц БГ" "/Компания "ДЮН" стартира нов проект за развитие на аудиторията на съвременния танц в Бургас с финансовата подкрепа на Министерство на Културата.

Проектът "CON TEMPO - танц извън центъра" ще представи цикъл от представления на млади и емблематични автори на съвременен танц пред зрителската аудитория на гр. Бургас в периода Юни - Септември 2011 г.

В програмата на проекта са включени 5 напълно различни по своите методи и изразни средства танцови провокации с участието на хореографите Росен Михайлов, Петя Стойкова, Галина Борисова, Ана Саласар, Милен Петров, Асен Наков, Петя Попова, Жана Пенчева, Николина Тодорова и Ивайло Димитров.

Всички постановки са независими артистични проекти с оригинални концепции и новаторски подход към съвременния танц.

Като съпътстващо събитие в проекта ще бъде включен и Уъркшоп на утвърдената българска хореографка Галина Борисова.

Целта на проекта е да провокира общественият интерес към съвременното танцово изкуство и да даде своя принос за неговата сценична изява и съществуване.

Освен от Министерство на Културата проекта е подкрепен от Фондация "Етюд" и Програма "Изкуство в движение" на Фондация "Америка за България" и Фондация "Арт Офис".

Проектът стартира официално на 03 Юни, 2011 г. от 19.30 ч. в залата на НХК с три танцови миниатюри на пловдивската хореографка Ана Саласар и нейната танцова компания "ФРИДА".

В програмата на вечерта зрителите ще видят:

"TANGO TILL THEY'RE SORE" - комедиен танцов спектакъл по музика на Том Уейтс, коментиращ клишето за мъжественост и значимост в контекста на повтаряща се шест пъти една и съща песен.

"ME, MYSELF & I" - спектакъл изграден от тринайсет сола и един дует, темата на които е самотата и самодостатъчността на съвременния човек. По музика на Марк Рибо, Естрейа Моренте, Нина Симон, Панос Мануилидис и др. и моноспектакълът "БОЛЕРО" - експеримент в усмирителна риза в много ограничено пространство, в изпълнение на Ана Саласар по музика на Морис Равел.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Startira-proekt-za-razvitie-na-auditoriyata-na-suvremenniya-tanc-v-Burgas-256788
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.