Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Деца, родители и спортисти играят баскетбол на площадката в ЦДГ "Вълшебство"
Автор: Екип Burgas24.bg 06:50 / 15.05.2011Коментари ()777
За трети пореден път децата от ЦДГ "Вълшебство" ще покажат своите спортни умения. Днес малчуганите ще участват в стрийтбол турнир, като елемент от спортен празник, организиран от НСО "Обществена инициатива" и бургаското детско заведение.

Празникът ще включва и мини спортни състезания в шесте групи на детската градина. Особен акцент в реализацията на спортната изява е новата визия на спортната площадка на ЦДГ "Вълшебство". Децата ще се състезават на модерни и изключително атрактивни съоръжения- изградени върху изкуствена тревна настилка баскетболни табла, които са авторско решение и са единствени по рода си в страната.

Инициативата се реализира с партньорството между нестопанска организация "Обществена инициатива" и общинска структура. Целта е да бъде възродена една добра традиция -повишаване на спортно- физическата култура на подрастващите. Идеята на организаторите е съобразена и с програмите на Световната здравна организация, които предвиждат допълнително формиране на активен двигателен режим на живот и съответна здравна култура, особено при децата от предучилищна възраст. Главната цел е образованието, като компонент на здравната култура, да бъде насочено към формиране на необходимите здравни знания, умения, навици, а възпитанието, като втори компонент - насочено към формиране на здравно поведение.

Както е известно ЦДГ "Вълшебство" стана първата в страната, която чрез обучение в баскетболната игра постави началото на нестандартния начин за пълноценно и физическо спортно възпитание на най-малките.

Този път в предстоящата спортна инициатива ще се включат и родителите, които под ръководството на учителите и съвместно с децата ще се впуснат в отборната спортна надпревара . За целта педагозите са разработили спортно-състезателни игри, като част от тях имат и забавен елемент. Участие ще вземат и част от футболистите на "Черноморец".

Така педагозите от ЦДГ "Вълшебство" ще покажат на практика как се реализират задачите по отношение на укрепване и закаляване на децата, развитие на физическите качества и дееспособност, формиране на умения и изграждане на мотивация за самостоятелна двигателна дейност.

Празникът няма да мине и без изненади, като една от тях талисманът Боли-Болчо. Състезанието ще завърши с турнир по народна топка между учители и родители.

Спортната проява ще се проведе днес от 10.00 часа в двора на ЦДГ "Вълшебство".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Deca-roditeli-i-sportisti-igrayat-basketbol-na-ploshtadkata-v-CDG-Vulshebstvo-254519
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.