Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Докторите в Поморие поискаха стипендии за учащи се медици
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 03.05.2011Коментари ()364
© Burgas24.bg
Общините да поемат ангажимент за стипендии на учащи медици, тъй като липсата на квалифицирани кадри вече е изключително голям, особено за по-малките общини. Около това предложение се обединиха медици от Поморие на кръгла маса по проблемите на здравеопазването в региона. Форумът е организиран по инициатива на народния представител от ПП ГЕРБ Иван Алексиев. На въпросите на лекарите отговаряха народният представител д-р Галина Милева и директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров.

Докторите очертаха като голям проблем на населението липсата на дежурен кабинет в общината след 18.00 ч. през делничните дни и през двата почивни. При нужда хората трябва да ходят да търсят помощ в Бургас. "Ако Община Поморие има воля може да реши много лесно този казус. Необходими са около 4000 лв. дофинансиране за да се осигури спешен кабинет", коментира д-р Паздеров. Присъстващите на кръглата маса са единодушни, че на фона на милионите левове общински бюджет това е малка сума, която не би утежнила финансовото състояние на местната управа, а ще бъде много полезна за населението.

Докторите се обявиха и за промени в Закона за висшето образование,смятат, че за младите специалисти в техния бранш трябва да се осигуряват по-добри условия за работа и живот за да бъде стопиран процеса с изтичането на кадри в чужбина. "За младите специалисти общините могат да предоставят жилища, само и само за да ги привлекат в болниците", смятат здравните работници от Поморие. "Здравеопазването е една от най-чувствителните теми за всички хора. Поех ангажимент пред докторското съсловие в региона ако имат конкретни искания за законодателни промени да ги представя пред ресорната парламентарна комисия", коментира Алексиев.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Doktorite-v-Pomorie-poiskaha-stipendii-za-uchashti-se-medici-251687
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.