Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на Царево против централизирането на средства
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 30.04.2011Коментари ()657
© Burgas24.bg
"Аз като кмет съм против да настъпва подобно централизиране на средства, които ще отидат за поддържане на администрация, а няма да могат да се използват както до сега за реклама, а ако щете и за решаване на малки инфраструктури проблеми", каза кметът на Царево Петко Арнаудов по повод исканите промените за данък туризъм, който да отива за издръжката на държавно туристическо предприятие.

Той обясни ,че в община Царево съветниците са гласували възможно най- ниския данък, тъй като това в противен случай ще се отрази на интересите на хотелиерите.Още повече, че в Община Царево няма целогодишна пълняемост на туристическите обекти. Според кмета трябва да се намери по- компромисен вариант. По думите му по предварителни разчети от данък туризъм тази година ще се събрат същите приходи както досега от туристическата такса, но това ще го покаже само времето, категоричен бе кметът на Царево.

Той допълни, че все още има време тъй като закона не е приет. От Община Царево са против предвижданите промени, както и националното сдружение на общините в България. "Допускам, че парламентът ще се съобрази с нашите искания", каза Петко Арнаудов.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Carevo-protiv-centraliziraneto-na-sredstva-250926
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.