Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Двойно се е увеличила легловата база в община Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 12.04.2011Коментари ()838
©
Двойно се е увеличила легловата база в Бургас, стана ясно на среща между представители на Община Бургас и туроператорски фирми. Преди 4 години леглата са били 2 200, а хотелите 14. В момента регистрираните хотели са 39, а предлаганите легла от хотели и квартири са 4 650. Данните съобщи заместник кметът по финанси Красимир Стойчев.

Заедно със заместник кметът по култура и образование Йорданка Ананиева той участва в среща с представители на над 30 туроператорски фирми и компании, на която бе презентирана програмата на общината за летния сезон.
Акцентът бе поставен върху тримесечното гостуване на експозицията "Изящните съкровища на траките". От юни до август в Културен център "Морско казино" ще бъдат изложени Панагюрското съкровище, уникалната златна маска на Терес, открита в Долината на тракийските царе и ценни находки от Некропола на Месамбрия.

Директорът на общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" Михаил Куцев запозна туроператорите с най-значимите концерти и фестивали през лято`2011. Рекорден брой участници се очакват на Фестивала на пясъчните скулптури, който тази година ще бъде с тема "Кино", а събитието на лятото безспорно отново ще бъде Spirit of Burgas. Известните към момента звезди, които зрителите ще видят, са Moby, Skunk Anansie и Deftones.

На срещата бях обсъдени още местата за паркиране на туристическите автобуси, цените и възможностите за отстъпки при посещения на събитията, организирани от Община Бургас.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dvoino-se-e-uvelichila-leglovata-baza-v-obshtina-Burgas-246203
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.