Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Група от 120 немски туристи посети РИМ- Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:45 / 11.04.2011Коментари ()747
© Burgas24.bg
Първата група за сезона от 120 немски туристи е била на посещение в етнографската експозиция на РИМ- Бургас. Това каза Росица Топалова от връзки с обществеността в РИМ- Бургас. Това е била група предимно от възрастни германци, които обикалят цяла Европа с пасажерски кораб. По думите на Топалова първоначално са били в Русия, но поради лошо време не са могли да акостират и с голямо нетърпение са посетили България и в частност Бургас. Тук ще бъдат само един ден.

Служителите на РИМ - Бургас са посрещнали първите си чуждестранни посетители със здравец. След това част от работещите в експозицията са били облечени с дрехи от бургаската градска мода от миналия век. " Тъй като знаем, че хората идват в музея не само да се образоват, но и да получат удоволствие, бяхме подготвили изненади за немските туристи. Демонстрирахме бургаска градска мода от миналия век. Всички бяха изненадани и се снимаха за спомен. Туристите са дошли да се забавляват и да видят нещо различно и забавно", каза още Топалова.

Тя добави, че чуждестранните посетители са разгледали изложбата " Бургазлийката през 30-те и 40-те години на ХХ век" и постоянната експозиция за градски бит. На втория етаж служителите на музея са презентирали българската бродерия и плетива на една кука. " Изявиха желание да си купят плетива. Музеят предлага изработени плетени чорапи от жените от село Люляково, които са абсолютно автентични", коментира Топалова. В началото на май месец се очакват вече повече организирани групи от чужденци.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Grupa-ot-120-nemski-turisti-poseti-RIM-Burgas-245739
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.