Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаски студенти имат възможност да се обучават в Будапеща
Автор: Екип Burgas24.bg 13:44 / 08.04.2011Коментари ()587
©
Проф. Андрес Масат, ректор на Университет Андраси в Будапеща, Унгария посети Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Той се срещна с ръководството на бургаския университет и участва в презентация пред студенти от Факултета по обществени науки.

Обучението в Университет Андраси е изцяло на немски език, привлича много дипломати и посланици, за да могат да запознаят студентите с проблемите в различните страни. Университета се издържа от една страна държавно участие и от друга от фондация с международно участие от Германия, Австрия и Швейцария. В своя 10 годишен опит има възможност за пулсираща индивидуална и силна връзка с преподавателите, поради малкия брой студенти. Подготовката осигурява професионална реализация с помощта на интегриране на теория и практика в обучението. Абсолвентите могат по лесно да си намерят работа в Европа и Брюксел. Общият капацитет е 210 студенти за подготовка на магистърска степен и след дипломна квалификация по 5 специалности. В Университет Андраси се обучават 1/3 студенти от Унгария, 1/3 немско говорящи и 1/3 от другите страни. Австрия и Унгария предоставят възможности за получаване на стипендии, в тази връзка бихме предпочели да имаме директно студенти от България, подчерта проф. Андрес Масат.

"В България усвояването на програмите за обучение от Европейския съюз се осъществява по трудно. С подписване на сътрудничество между двата университета по програмата Еразъм, ще можем по-пълноценно да използваме възможностите, за да изпратим наши студенти в рамките на програмата" каза проф. дтн Петко Петков, ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-studenti-imat-vuzmozhnost-da-se-obuchavat-v-Budapeshta-245009
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.