Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обществен съвет ще подкрепя болницата на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 05.04.2011Коментари ()555
© Burgas24.bg
Бургазлии с традиции в социалното дело, общественици, банкери и юристи ще формират Обществен съвет към Многопрофилната болница в града. Това съобщи новоназначеният изпълнителен директор на здравното заведение д-р Георги Матев. Днес той представи пред журналисти визията си развитието на МБАЛ Бургас за следващите три години. Новият орган ще бъде на доброволен принцип на участие и няма да има квота. Всеки готов да помогне за развитието и решаването на проблемите на най-голямата болницата в Югоизточна България ще бъде добре дошъл. Общественият съвет ще се формира на принципа на заинтересованост към здравеопазването и желанието да се помогне. Целта е обществото да бъде по-добре информирано и съпричастно към проблемите на здравната институция-уточни д-р Георги Матев. Вече имало заявка от известни бургаски личности сред които и предишни ръководители на МБАЛ Бургас.

Финансовото стабилизиране на лечебното заведение ще е основен приоритет на новото ръководство. Изпълнителният директор съобщи, че за два месеца задълженията на болницата са намалени с около 1.3 -1.4 млн.лв. Вече са подготвени погасителни планове за разплащане с доставчици на консумативи и медикаменти. Нов юридически екип е изготвил 15 обществени поръчки.

Средствата от НЗОК обаче тази година са значително по-малко и ще се наложи дофинансиране Необходимите пари за нормалното функциониране на МБАЛ са средно между 18 и 20 млн.лв. Тази година разчетите са за първите 10 месеца и определената сума за Бургас е 14.7 млн. лв. Матев предвиди дофинансиране което да вдигне средствата до 17 млн.лв.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtestven-suvet-shte-podkrepya-bolnicata-na-Burgas-243948
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.