Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици от други общини, но учещи в Бургас, вече ще ползват градския транспорт с намаление
Автор: Екип Burgas24.bg 12:37 / 29.03.2011Коментари ()1297
© Burgas24.bg
Учениците, които нямат постоянен адрес на територията на Община Бургас, но учат в бургаски училища и имат регистриран настоящ адрес вече ще ползват намаление при купуването на абонаментни карти за пътуване в градския транспорт. Това беше решено днес по предложение на общинските съветници от ПП ГЕРБ-Бургас.

"Тези ученици живеят на свободен наем в града и купуването на карта за градския транспорт на свободни цени, затруднява допълнително семейния бюджет на техните семейства. Това може да доведе до прекратяване на обучението им, а това е в противовес с политиката на държавата за средно образование", обосноваха искането си съветниците от ПП ГЕРБ.

Решението беше прието днес с 28 гласа "за". Докладната не беше подкрепена от съветници от групата на т.нар. Независими.

По предложение на председателя на Общински съвет - Бургас Снежина Маджарова ще бъде положена пешеходна пътека на ул. "Лермонтов", в участъка на арменската църква - арменското училище, пътна маркировка, указваща пешеходна пътека и пътни знаци указващи преминаването на деца.

През 2008 г. до тогавашния председател на Общински съвет- Бургас Валери Симеонов, е входирана молба от Координационният съвет на Църковното настоятелство на Арменската общност в Бургас за съдействие да бъде изградена пешеходната пътека. До сега по искането на Координационния съвет не бяха предприети реални действия.

На 01.03.2011 г. председателят на КС и ЦН на Арменската общност инж. Саркис Караджян отново входира искане за разрешаване на горепосочения проблем, който след днешното заседания на Общинския съвет е решен.

След предложение на ПП ГЕРБ беше решено да се отпуснат средства за оборудване на 13 логопедични кабинета в детските градини, тъй като в момента не разполагат с необходимите пособия. Предложението беше прието с 30 гласа "за".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenici-ot-drugi-obshtini-no-ucheshti-v-Burgas-veche-shte-polzvat-gradskiya-transport-s-namalenie-241831
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.