Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Детски празник се проведе в Детска ясла N1
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 23.03.2011Коментари ()962
Детски празник, посветен на творчеството за деца на маестро Константин Ташев се проведе днес в сградата на Детска ясла № 1. Инициатори на проявата бяха Детска ясла № 1 и Целодневна детска градина № 30 "Изгрев", като в празничната програма се включиха изпълнения на подрастващите от двете детски заведения и ученици от Националното музикално училище "Панчо Владигеров". 
 
Специален гост на празника бе съпругата на даровития бургазлия - г-жа Венета Ташева, придружена от съпругата на известния поет Илия Бурджев. В детската проява под надслов «Здравей, приятелю!» прозвучаха песни по стихове на Илия Буржев, Недялко Йорданов, Елисавета Багряна и Асен Разцветников, композирани от маестро Константин Ташев. С присъствието си празника уважиха : зам. областния управител Златина Дукова, зам. кмета - д-р Лорис Мануелян и ресорните представители от Община Бургас : д-р Ивайло Димитров, Мая Казанджиева, Веселина Деведжиева и Румяна Митева.
В първата по рода си проява различни по възраст деца възкресиха спомена за даровития Константин Ташев. Част от емоционалния и положителен заряд на тържеството се пренесе и сред публиката, като вдъхновен от детските изяви зам. кмета на Община Бургас - д-р Лорис Мануелян сподели, че спонтанно е написал текста: 

"Какво ти трябва Бродуей? Защо ти е Париж?
За нас Бургас е по-богат от тях, не дваж, а триж!"

Извън сценария малчуганите от детската ясла и градина "Изгрев" запяха заедно с гостите "Светът е хубав, Светът е чудесен, Светът има нужда от нашата песен" - песен, посветена на надеждата за един по-мирен и прекрасен свят! В знак на благодарност г-жа Венета Ташева благодари на подрастващите от трите учебни заведения, като изрази очакванията си, детския празник да се превърне в традиция, чрез която песните на даровития маестро Константин Ташев да продължат да радват и следващите поколения!


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Detski-praznik-se-provede-v-Detska-yasla-N1-240394
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.