Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОД на МВР - Бургас: Водачите не следват изискванията за безопасно шофиране
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 17.03.2011Коментари ()693
© Burgas24.bg
Водачите не следват изискванията за безопасно шофиране и ползване на предпазен колан, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева по повод както увеличения брой катастрофи, така и санкционираните заради не използване на колан водачи. Специализираните проверки на пътните полицаи са както за поставяне на колан на шофьора и спътника до него, но и на задната седалка. Следи и се за превозването на дете, което трябва да е в специализирано детско столче, използването на хендс фри, за шофиране след употреба на алкохол или упойващи средства, и за шофиране със съобразена с интензитета на движение и метеорологични условия скорост.

Към момента за първата седмица от кампанията за ползване на колани и на вторите седалки статистиката показва, че в областта са отчетени 17 такива случая, за които съответно са съставени актове за административно нарушение. Водачи, които не са ползвали колани са 20 на брой, а седящите до тях 18. "Може би всеки от нас трябва да наблегне, че влизайки в купето на автомобила без значение дали е водач или пътник, всички трябва да са с колани, в противен случай се рискува солидна финансова санкция, защото при констатиране на въпросното нарушение се съставя акт или фиш", каза още говорителят на ОД на МВР в Бургас.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 3
15.03.2011 »
11.03.2011 »
07.03.2011 »
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/OD-na-MVR-Burgas-Vodachite-ne-sledvat-iziskvaniyata-za-bezopasno-shofirane-238514
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.