Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Толкова вкусни, лесни и бързи! Изпробвайте тези уникални десерти, за които дори нямате нужда от фурна
Автор: ИА Фокус 19:54 / 10.12.2024Коментари ()541
©
Искате да сервирате домашно приготвени бисквитки, торти и браунита на вашите коледни и новогодишни партита, но нямате фурна? Не се притеснявайте, стига да имате обикновена тенджера под налягане, можете да приготвяте възхитителни десерти като кексчета, браунита и карамелизиран крем. И най-хубавото е, че тези рецепти са прости, бързи и изискват минимални усилия.

Десерти, които можете да приготвите в тенджера под налягане

Кексчета

 

За да направите кексчета в тенджера под налягане, пригответе тестото с предпочитания от вас вкус. Загрейте предварително тенджерата под налягане и добавете 3 до 4 чаши сол или пясък в основата. Изсипете тестото в малки чаши, поставете ги в тенджерата и печете. Вашите кексчета ще бъдат готови след 20-25 минути.

Брауни

Шоколадовите браунита също могат да се приготвят без усилие с тенджера под налягане. Пригответе тесто с шоколад, брашно и какао на прах. Сместа се изсипва в намаслена тава, поставя се в тенджерата и се пече. Сервирайте топлите брауни със сладолед за удоволствие.

Карамелизиран крем

За да приготвите карамелизиран крем, започнете с разтопяване на захар, за да направите карамел. Изсипете го във форма и добавете отгоре кремовата смес. Задушете формата в готварската печка за около 30 минути и вашият копринен карамелен крем ще бъде готов за наслада.

Чийзкейк

Приготвянето на чийзкейк в тенджера под налягане е изненадващо лесно. Направете основа от натрошени бисквити и масло, като ги притиснете на дъното на форма. Отгоре добавете смес от крема сирене и кондензирано мляко. Добавете вода в тенджерата, задушете чийзкейка, след това го охладете и го поставете в хладилника. Ще имате богат, кремообразен чийзкейк за сервиране.

Влажен шоколадов сладкиш

За да направите влажна шоколадова торта, изсипете шоколадовото тесто в намаслена форма и я поставете в тенджера под налягане с пясък или сол в основата. Печете 30–35 минути. След като се охлади, украсете с шоколад за зашеметяващ десерт.

Тези рецепти са идеални за фестивали и партита, предлагайки вкусове, които съперничат на тези на петзвездна пекарна.

Съвети за печене в тенджера под налягане

Предварително загряване на печката: Предварителното загряване намалява времето за печене и осигурява равномерно готвене.

Отстранете гуменото уплътнение: Винаги отстранявайте гумения пръстен от капака преди печене.

Използвайте слаб пламък: Печенето на слаб огън предотвратява изгарянето на тортата.

Напълнете формичките по подходящ начин: Напълнете формата за печене само до две трети, за да може тестото да втаса.

Изберете правилната тенекия: Използвайте алуминиеви или стоманени кутии, тъй като те провеждат топлината ефективно в тенджера под налягане.



Още по темата: общо новини по темата: 70
12.12.2024 »
12.12.2024 »
12.12.2024 »
11.12.2024 »
11.12.2024 »
10.12.2024 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Tolkova-vkusni-lesnii-burzi-Izprobvaite-tezi-unikalni-deserti-za-koito-dori-nyamate-nuzhda-ot-furna-2370733
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.