Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БМЧК-Бургас подготвя ученически екипи по Първа помощ
Автор: Екип Burgas24.bg 13:10 / 09.03.2011Коментари ()602
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Найден Геров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Антон Страшимиров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " Васил Априлов ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Доброволци от клуба по Първа долекарска помощ към БМЧК-Бургас започнаха обученията на ученически екипи за участие в Областния кръг на състезанието по първа помощ. До момента са сформирани 5 екипа от основните училища «Антон Страшимиров», «Найден Геров» и «Васил Априлов», както и от представители на Националната скаутска организация на България в Бургас.

Вчера, 8 март, екип от обучители от БМЧК-Бургас посети и градовете Несебър и Айтос, където също бяха сформирани екипи от ученици, желаещи да се състезават на областно ниво. В Айтос доброволците посетиха СОУ «Н.Й.Вапцаров» и презентираха пред ученици от 6 клас, а в Несебър екипът е от възпитаници на СОУ «Л.Каравелов».

По традиция Български младежки Червен кръст през година провежда Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ /УЕПП/, в което участват ученици на възраст между 12 и 15 години. Темата е от особен интерес за подрастващите, които не само придобиват основни компетенции и навици за оказване на помощ на пострадал, но и се научават да работят заедно в екип.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BMChK-Burgas-podgotvya-uchenicheski-ekipi-po-Purva-pomosht-235978
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.