Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Семейство лами ще е най-новата атракция в Айтоския зоопарк
Автор: Екип Burgas24.bg 15:43 / 08.03.2011Коментари ()528
© Impact Press Group
Семейство лами ще бъде най-новата атракция в Айтоския зоопарк. Това каза Росица Златева, директор на зоопарка. Преди това обаче трябва да се изгради подходяща клетка, за да може новите обитатели да живеят в нея. Засега все още няма такава, но директорът се надява, че, ако времето се стопли, изграждането на клетката ще стане много бързо.

"Преди години имахме лами. Клетката се разруши и нямахме подходящо място за отглеждане на подобни животни. Тази година сме заложили в плана ни за изпълнение изграждането на новата клетка за лами.", каза още Златева.

По отношение на проекта за реконструкция на стари и изграждане на нови клетки не са получавани средства. Той е направен, но не е одобрен и не е финансиран.

"Община Айтос отделя средства за зоопарка колкото може, но те не са достатъчни. Миналата година направихме нова клетка за щраусите и вътрешните помещения на хищниците. Може би, за по-дълъг период от време, ако се изграждат по една- две клетки на година, ще се направи нов зоопарк, който да стане европейски. Но ние сме много далеч от това", добави директорът.

По думите й цената на билета за посещение е 1 лев за възрастни и деца над 7 години. "Това е в пъти по-малко от цената в европейските зоокътове, но пък не можем да си позволим да я вдигнем", каза Златева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Semeistvo-lami-shte-e-nai-novata-atrakciya-v-Aitoskiya-zoopark-235727
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.