Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Напусна ни актьорът, изиграл Тарзан
©
Американският актьор Рон Ели, най-известен с ролята на Тарзан в едноименното телевизионно шоу от 60-те години на миналия век, почина на 86 години.

"Светът загуби един от най-великите мъже, които е познавал – и аз загубих баща си“, каза дъщерята на актьора Кирстен Казале Ели в публикация в Instagram.

Тарзан първоначално се излъчва по телевизионната мрежа NBC от 1966 до 1968 г., през което време актьорът счупи няколко кости и се съобщава, че е бил нападнат от животни, докато изпълнява собствените си каскади, пише BBC.

След като се оттегля от актьорството през 2001 г., Ели става автор и публикува два мистериозни романа.

 

Ели се завърна за кратко към актьорството за един телевизионен филм, Очаквайки амишите, през 2014 г., където играе старейшина на амишите.

През 80-те години той се появява в други хитови телевизионни програми, включително базираната на круизен кораб комедия The Love Boat, както и Wonder Woman със звездата Линда Картър.

Роден в Тексас през 1938 г., Ели се жени за своята любов от гимназията през 1959 г., преди да се разведе две години по-късно.

Той беше известен и с домакинството на конкурса за Мис Америка в началото на 80-те години, където срещна втората си съпруга Валери Лундийн. Двойката продължи да има три деца.

Лундийн беше намушкан до смърт на 62-годишна възраст от техния син Камерън в дома им в Калифорния през 2019 г. След това той беше застрелян от полицията, след като беше счетен за заплаха от обслужващи служители.

Рон Ели заведе дело за неправомерна смърт срещу полицията, въпреки че съдията реши, че служителите са действали при самоотбрана.

Звездата от Тарзан почина в дома си в Лос Аламос в Санта Барбара, Калифорния на 29 септември.

Обявявайки смъртта в публикация в Instagram в сряда, дъщерята на актьора каза: "Баща ми беше човек, когото хората наричаха герой. Той беше актьор, писател, треньор, ментор, семеен човек и лидер.“

Тя добави: "Познавах го като мой баща - и каква чест беше това от небето. За мен той висеше луната."


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Napusna-ni-aktyorut-izigralTarzan-2310447
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.