Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас е лидер в майсторските класове по НП "Квалификация на педагогическите специалисти" на МОН
©
През 2024 г. област Бургас се оформя като лидерската в споделянето на добри педагогически практики и чрез организирането на най-много майсторски класове по Националната програма "Квалификация на педагогическите специалисти" на Министерството на образованието и науката (МОН).

Регионът излиза начело с 15 майсторски класа, което отразява културата на сътрудничество и обмен на опит между учителите в областта, както и устойчивостта на образователната система в региона.

Впечатляващо е, че най-голям брой от тези майсторски класове се провеждат в СУ "Христо Ботев" – Карнобат, което е показател за водещата роля на училището в процеса на развитие и разпространение на иновативни методи на обучение. Ключова роля имат и други учебни заведения в областта, които активно участват в програмата и разработват свои майсторски класове.

Сред тях са:

• СУ "Св. св. Кирил и Методий" – Бургас

• НЕГ "Гьоте" – Бургас

• АЕГ "Гео Милев" – Бургас

• СУ "Н. Й. Вапцаров" – Айтос

• СУ "Хр. Ботев" – Айтос

"Майсторските класове са насочени основно към развиването на четивната грамотност и уменията за извличане и анализ на информация, като акцентът е върху български език и литература, чужди езици и природни науки.", сподели Петя Петрова - началник на РУО - Бургас. "Примерите на тези училища доказват значението на сътрудничеството и споделянето на знания за повишаване на качеството на образованието в цялата област.".

Лидерството на Бургаска област в този процес е не само израз на стремежа към иновации, но и на дългогодишна традиция в сътрудничество и професионално развитие, което я поставя в челните редици на образователната реформа в България.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Burgas-e-lider-v-maistorskite-klasove-po-NP-Kvalifikaciya-na-pedagogicheskite-specialisti-na-MON-2307858
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.