Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В ПГТ "Иван Вазов" продължават да работят по проект срещу насилието
Автор: Екип Burgas24.bg 09:14 / 17.02.2011Коментари ()1362
©
На 15-ти февруари т.г. в ПГ "Иван Вазов" - Слънчев бряг, община Несебър, в рамките на проекта "Пет стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда", се проведе среща на учениците с госпожа Милка Харизанова - старши експерт в РИО - Бургас и представители на Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози - Бургас и община Несебър. Срещата се проведе, за да бъдат представени резултатите от анкетно проучване, проведено от психолозите от РАУПП сред учениците от ПГТ. Цел на анкетата е проучване влиянието на фактори, имащи отношение към проявлението на проблема насилие, като семейството, училището, социалната среда и отделни личностни качества. В началото на срещата госпожа Милка Харизанова отбеляза, че проектът ще приключи успешно след няколко месеца. Резултатите от анкетното проучване представи господин Светозар Янев - председател на Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози - Бургас.
Проектът "Пет стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда" се реализира в рамките на Програма "Учене през целия живот" на Европейската Комисия - Секторна програма "Коменски", дейност "Регионални партньорства "Коменски". Срокът за изпълнение на проекта е 2 години: от 01.08.2009 г. до 31.07.2011 г. В този проект РИО - Бургас е партньор на Областна дирекция на народната просвета в град Ерзурум, Турция. Местни партньори на РИО - Бургас в проекта са ПГ по туризъм "Иван Вазов" - Слънчев бряг и Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози - Бургас. Цялостната информация за съдържанието и развитието на проекта е публикувана на интернет-страницата www.besadim.org.
В края на срещата гостите от община Несебър изразиха удовлетворение от факта, че в община Несебър се осъществяват разнообразни дейности за преодоляването агресията и насилието - един от най-сериозните проблеми в общуването между младите хора, и представиха накратко инициативата на общината за превенция на насилието в училище, която се реализира по метода "връстници обучават връстници".


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-PGT-Ivan-Vazov-produlzhavat-da-rabotyat-po-proekt-sreshtu-nasilieto-230505
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.