Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Европейския съвет призова спешно да се предложат мерки за високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа
Автор: Илиана Пенова 17:10 / 18.10.2024Коментари ()330
©
На вчерашното заседание на Европейския съвет лидерите приеха заключения, в които призовават Европейската комисия спешно да предложи мерки за справяне с високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа. Темата бе инициирана от България, Гърция и Румъния.

По време на заседанието бе отбелязано, че високите цени на електроенергията в Югоизточна Европа се отразяват негативно на икономиките и е нужно да се предприемат мерки за решаване на проблема. В тази връзка България, Гърция и Румъния изпратиха писмо до ЕК преди три седмици, с което изискват анализ на основните причини за скъпото електричество.

Предложението включва следните основни мерки: изграждане на липсващи междусистемни връзки между Югоизточна Европа и Централна и Западна Европа, както и улесняване управлението на потоците на електроенергия и засилено сътрудничество между националните регулаторни органи за мониторинг на пазара на енергия в ЕС.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Evropeiskiya-suvet-prizova-speshno-da-se-predlozhat-merki-za-visokite-ceni-na-elektroenergiyata-v-Yugoiztochna-Evropa-2303930
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.