Чушките "Калифорния", които впечатлиха българските домакини | ||||||
| ||||||
Тези чушки се отличават с месестата си част и леко сладникавия вкус, но идеално се вписват в българската кухня. Можете да ги консумирате в салата, пълнени с яйце и сирене, пълнени с кайма или постни. Blagoevgrad24.bg ви предлага една лесна, изпитана и много вкусна рецепта с тези симпатични бомбички. Постни чушки тип "Калифорния“ Необходими продукти: – Чушки /според тавата и нуждите/. Тези пропорции са за 5 бр. по-дребни чушки/виж галерията/ – ¼ чаена чаша ориз – Глава лук – Морков – Доматен сос /подходящи са готовите за спагети/ половин бурканче – Сол, черен пипер, къри на прах, джинджифил на прах, ронена чубрица, червен пипер – Пресен копър – Чесън Начин на приготвяне: Измивате добре и изтърбушвате чушките, оставяте ги да се оцедят. Запържвате, с няколко капки зехтин или олио, дребно нарязаните морков и лук. Малко по-късно добавяте, предварително измития ориз. Бъркате интензивно, докато той придобие кристален вид. Добавяте доматения сос и всички подправки. Изчаквате водната част да изври. Поръсвате сместа с пресен и ситно нарязан копър. Можете да добавите и пресовани две скилидки чесън. Пълните с лъжица чушките, но не повече от 2/3 от обема им. Според количеството ориз, добавяте едно към четири вода в тавата. Хубаво е водичката да е топла, а фурната предварително загрята. Обръщате чушките за равномерно изпичане. Лесно ще познаете кога са готови. Добър апетит! |
Още по темата: | общо новини по темата: 9 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница |