Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чушките "Калифорния", които впечатлиха българските домакини
Автор: Десислава Томева 11:26 / 15.10.2024Коментари ()1714
© Blagoevgrad24.bg
Изглежда, че сортът чушки от "Калифорния чудо“ тук не е изключение. В крайна сметка този сорт е познат в света и в Русия от много дълго време. На нашия пазар се появи сравнително скоро, или поне обозначението на етикетите в супермаркетите – чушки "Калифорния“, е новост. Смята се, че сортът е отгледан в Америка преди около сто години и е дошъл у нас чрез градинари любители, които са започнали да го отглеждат на своите парцели и да го разпространяват в цялата страна. Днес почти всяка уважаваща себе си компания в зеленчукопроизводството предлага семена от пипер "Калифорния чудо“ със свои собствени вариации.

Тези чушки се отличават с месестата си част и леко сладникавия вкус, но идеално се вписват в българската кухня. Можете да ги консумирате в салата, пълнени с яйце и сирене, пълнени с кайма или постни.

Blagoevgrad24.bg ви предлага една лесна, изпитана и много вкусна рецепта с тези симпатични бомбички.

Постни чушки тип "Калифорния“

Необходими продукти:

– Чушки /според тавата и нуждите/. Тези пропорции са за 5 бр. по-дребни чушки/виж галерията/

– ¼ чаена чаша ориз

– Глава лук

– Морков

– Доматен сос /подходящи са готовите за спагети/ половин бурканче

– Сол, черен пипер, къри на прах, джинджифил на прах, ронена чубрица, червен пипер

– Пресен копър

– Чесън

Начин на приготвяне:

Измивате добре и изтърбушвате чушките, оставяте ги да се оцедят. Запържвате, с няколко капки зехтин или олио, дребно нарязаните морков и лук. Малко по-късно добавяте, предварително измития ориз. Бъркате интензивно, докато той придобие кристален вид. Добавяте доматения сос и всички подправки. Изчаквате водната част да изври. Поръсвате сместа с пресен и ситно нарязан копър. Можете да добавите и пресовани две скилидки чесън. Пълните с лъжица чушките, но не повече от 2/3 от обема им. Според количеството ориз, добавяте едно към четири вода в тавата. Хубаво е водичката да е топла, а фурната предварително загрята. Обръщате чушките за равномерно изпичане. Лесно ще познаете кога са готови. Добър апетит!



Още по темата: общо новини по темата: 9
17.10.2024 »
10.10.2024 »
07.10.2024 »
28.08.2024 »
22.08.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Chushkite-Kaliforniya-koito-vpechatliha-bulgarskite-domakini-2298926
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.